درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   جمعه، 8 تیر 1403 - 06:20   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  چرا همچون سوریه از روابط باچین وروسیه برای وتوی تحریم ها استفاده نکردید.
  پاسخی به شبهه پراکنی درباره انتصاب مدیران مشکل دار در دولت
  پزشکیان: کسانی که با صندوق قهر هستند در واقع به اقلیت رأی می‌دهند/ اگر بیایید، می‌توانید سهم خود در قدرت را داشته باشید
  قالیباف: والله قسم قوه مجریه جای آزمون و خطا و کسب تجربه نیست
  پیام ویدیویی ظریف را اینجا ببینید : روز جمعه با ۲۱ نفر پای صندوق رای بروید و به «شماره ۲۲» رأی دهید / بسیاری از ما دلخوری‌های زیادی داریم، اما اگر رأی ندهیم یعنی به اقلیت دادیم/ یک ضرب‌المثلی انگلیسی می‌گوید حکومت‌های بد توسط افراد خوبی تعیین می‌شوند که رای نمی‌دهند/ نباید اجازه بدیم یک اقلیت احساس کند اکثریت است، ما اکثریتیم
  مسعود پزشکیان: آزادی حق همه انسان‌هاست که در بسیاری از موارد آن را قربانی کردیم/ اگر به قدرت برسم اجازه نخواهم داد کسی را به خاطر عقیده از دانشگاه اخراج کنند یا پاسخ کارمندی را با باتوم بدهند/ نماینده مردم در دولت خواهم بود نه رئیس آن‌ها/فیلم
  تیم جلیلی به دنبال حذف اینترنت از سبد مصرفی مردم ایران است / می‌خواهند اینترنت پر از اختلال و گران باشد تا دسترسی به شبکه ملی اطلاعات راحت‌تر و با سرعت‌تر جلوه کند
  پزشکیان: ما حق نداریم با دختران و زنان برخورد خشن داشته باشیم/ این مسائل را جمع خواهیم کرد
  پزشکیان: رد صلاحیت‌ها به نفع کشور نیست /اگر من بلوچ، کرد یا سنی بودم، با تمام لیاقت‌ها نمی‌توانم به جایی شایسته برسم؛ این بی‌عدالتی است /باید برای تمام مردم و نخبگان بستر خدمت را فراهم کرد / سرمایه این مملکت علاوه بر موشک و پهپاد، مردم هستند که اقتدار اصلی را می‌سازند
  رئوس برنامه های توسعه دریامحور پیشنهادی به دکتر پزشکیان
  تماشا کنید: وقتی به سفارت عربستان حمله شد... / ذوق زدگان دیروز، منت گذاران امروز/فیلم
  پورمحمدی: بسیاری از مشکلاتی که سال ۸۸ داشتیم به خاطر این بود که سیاست های انتخاباتی ما درست نبود / لاریجانی و جهانگیری تایید صلاحیت نشدند؛ چرا؟ اینها سئوالات مردم است
  پورمحمدی خطاب به جلیلی: سند دارم از شما که پالرمو (بخشی از لوایح fatf) را بپذیریم / دوران بزن در رو تمام شده
  علی ربیعی در تحلیلی از چهارمین مناظره انتخابات ریاست جمهوری: امشب چهار نفر با انکار آثار زیان‌بار یکدست‌سازی، سعی در یک القای همدستانه داشتند / در تداوم آنها نه تنها توسعه‌ای حاصل نمی‌شود بلکه بقایی با زجر بیشتر و جامعه ای ضعیف‌تر پدید می‌آید
  ببینید/ ظریف: بگویید من تحریم آمریکا هستم یا جلیلی؟ از طوفان آگاهی مردم می ترسید/فیلم
  قالیباف: سایه شوم تحریم را از سر کشور بر می‌داریم
  ببینید: هیس! جلیلی‌چی‌ها مشغول نظرسازی‌اند! / دو هدف مهمی که با انتشار نظرسنجی‌های جعلی دنبال می‌شود/فیلم
  پیروزی جلیلی یعنی پیچیده‌تر شدن محدودیت‌های آزاردهنده اینترنت / او در مناظره‌ها از محدودیت‌های فعلی در اینترنت ایران دفاع کرد / وزیر ارتباطات در حوزه اینترنت و فیلترینگ موثر است
  مشاور جلیلی درمورد محدودسازی اینترنت: روز رای مثبت به طرح صیانت، روز مبارک و بزرگی بود
  رئیس ستاد جلیلی: آن دوره که افراد فاصله دار از گفتمان رهبری پست و مقام می‌گرفتند تمام شده
  فیلم و گزارش رویکردهای خطرناک سعید جلیلی را ببینید
  همایش بزرگ مهندسان، کارآفرینان و فعالان صنعت، معدن و تجارت حامی دکتر پزشکیان
  توزیع قدرت در مجالس ایران طی 45سال گذشته
  ببینید / تصاویری تلخ از تصادف زنجیره‌ای در محور سلفچگان به ساوه با ۴ کشته/فیلم
  ببینید| جهانگیری: چه هزینه‌هایی که بر ملت تحمیل نکردند/فیلم
  دانمارک-آلمان تنها در ۷ دقیقه با «فمرن‌بلت»؛ طولانی‌ترین تونل زیرآبی جهان با خط راه‌آهن و چهار باند
  ویدیو / مسئولان صداوسیما ببینند؛ مناظره‌های دیدنی مثل مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  انتقاد رضا نصری از نحوه مواجهه برخی نامزد‌های انتخابات در قبال خطر بازگشت ترامپ: یک «هراسی» پسوند هر هشدار عاقلانه و دلسوزانه می‌گذارند و همه تهدید‌ها را انکار می‌کنند / این همان منطقی است که قطعنامه‌ها را «کاغذپاره» میخواند و امروز می‌گوید تحریم‌ها خنثی و بی اثر شده؛ هر کسی هم که هشدار دهد «ضعیف» و «غربگرا» ست
  ظریف: واقعا تفاوت می کند چه کسی در پاستور بنشیند / هرکس که از ادامه تحریم کاسبی می کند می خواهد رای ندهید / آرزوی کسانی که با خون مردم میلیاردر شدند را نقش برآب کنید / نتیجه رأی ندادن انتخاب یک احمدی‌نژاد دیگر یا بدتر از اوست
  ظریف:آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند/ اگر برجام یک طرفه بود آمریکا به یک جمله برجام استناد می‌کرد و از آن خارج می‌شد.
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 30276صفحه نخست » اقتصاد انرژییکشنبه، 4 خرداد 1393 - 21:15
مصر و بحران های حال و آینده
  
پیام نفت:

تحلیلگران مسایل مصر بر این باورند که بیکاری، کمبود بودجه، شرایط ناگوار اقتصادی، شکاف سیاسی و تنش در مرزهای این کشور مانند بمب ساعتی هستند که دولت آینده را تهدید می کنند.

«عبدالعزیز سالمان» دبیر کل کمیته عالی انتخابات ریاست جمهوری مصر، سی و یکم اردیبهشت نتایج انتخابات ریاست جمهوری در خارج از این کشور را اعلام کرد.

به گزارش شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)، ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی «الشرق الاوسط» مصر نوشت: در انتخابات خارج از این کشور در مجموع 318 هزار و 33 تن در پای صندوق های رای حاضر شدند.

دبیر کل انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کرد در کل 313 هزار و 835 رای صحیح و 4 هزار و 198 رای باطله به صندوق ها ریخته شد که «عبدالفتاح السیسی» در مجموع 296 هزار و 628 رای و «حمدین صباحی» 17 هزار و 207 رای را از آن خود کردند.

انتخابات ریاست جمهوری مصر در خارج از کشور، بیست و پنجم اردیبهشت به مدت پنج روز در سراسر جهان میان حمدین صباحی موسس جریان مردمی و عبدالفتاح السیسی وزیر دفاع پیشین این کشور برگزار شد.

انتخابات ریاست جمهوری مصر در داخل کشور نیز پنجم و ششم خرداد برگزار خواهد شد.

** نگرانی مردم مصر از آینده

بسیاری از تحلیلگران بر این نظرند که نتایج انتخابات در خارج از مصر نشان می دهد که عبدالفتاح السیسی در یک قدمی ریاست جمهوری این کشور قرار دارد. اگرچه برخی از مردم وی را به عنوان رهایی بخش مصر می شناسند، اما بسیاری از تحلیلگران با برشمردن چالش های جامعه مصر پیش بینی می کنند که السیسی در صورت پیروزی در انتخابات با چالش های بسیاری روبرو شود و سرنوشتی مانند «حسنی مبارک» دیکتاتور سرنگون شده و «محمد مرسی» رییس جمهوری برکنار شده این کشور، داشته باشد.

در این پیوند، تارنمای «وادی مصر»، سی ام اردیبهشت به نقل از روزنامه ˈلاریپوبلیکاˈ ایتالیا، نوشت: مردم مصر نسبت به اوضاع پس از انتخابات در نگرانی به سر می برند.

این روزنامه افزود: فرقی نمی کند که کدام یک از 2 نامزد در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند، تنش ها در مصر ادامه خواهد داشت و احتمال دارد که اوضاع هر روز ناگوار تر شود. به ویژه که السیسی مواضع ضد اخوان المسلمین را در پیش گرفته که این مساله زندگی سیاسی را در مصر با تهدید روبرو خواهد کرد.

به نوشته این روزنامه، مصر به مفهوم واقعی با بحران های گوناگونی روبرو و شکاف در این کشور هر روز در حال فزونی است و آینده این کشور تهدید می شود.

از دیدگاه تحلیلگران، مسایل داخلی به ویژه اقتصادی و مسائل خارجی به خصوص امنیت مرزها و تنش در کشورهای همسایه از مهمترین چالش هایی است که دولت آینده مصر را تهدید می کند.

** اقتصاد مصر؛ چالش رییس جمهوری آینده

از نگاه بسیاری از ناظران، اوضاع ناگوار اقتصاد مصر از گره های کوری است که رییس جمهوری این کشور با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد.

با توجه به اینکه برجسته ترین سبب قیام مردم مصر علیه حسنی مبارک فضای بد اقتصادی و نابرابری اجتماعی بود و پس از سرنگونی حسنی مبارک هم اوضاع بهبود نیافته است، پیش بینی می شود که تداوم اوضاع بد اقتصادی، رییس جمهوری آینده مصر را هم با تهدید رو برو کند.

در این پیوند، تارنمای «البدیل» مصر، سی ام اردیبهشت به نقل از روزنامه «لس آنجلس تایمز» آمریکا، نوشت: عبدالفتاح السیسی که در چند قدمی ریاست جمهوری مصر قرار دارد، با چالش های بسیاری روبرو است.

به نوشته سی ام اردیبهشت روزنامه «لس آنجلس تایمز»، گروه اخوان المسلمین مصر، بزرگترین چالش ژنرال السیسی به شمار نمی رود، بلکه آن چیزی که به شدت وی را تهدید می کند، بدی اوضاع اقتصادی مصر است.

تنش های سیاسی که طی سه سال گذشته جامعه مصر با آن دست و پنجه نرم می کند از بزرگترین معضل هایی است که اقتصاد این کشور را به مرز ورشکستگی رسانده و مشکلاتی مانند افزایش روز افزون بدهکاری ها و کمبود انرژی، اقتصاد این کشور را در تنگنا گذاشته است.

همچنین بیکاری در این کشور به بالاترین حد خود رسیده است. اعتصاب کارگران هم سبب شده تا بسیاری از بخش های دولتی مانند حمل و نقل عمومی و بخش های بهداشتی با معضل روبرو شوند.

همچنین «ابراهیم عوض» استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی قاهره، سی ام اردیبهشت در گفت و گو با تارنمای خبری البدیل، گفت که مشکلات مصر به هم گره خورده است و اصلاح اقتصادی به تنهایی برای رهایی کافی نیست، بلکه باید در کنار اصلاح کارهای اقتصادی، اصلاحات سیاسی هم در پیش گرفته شود.

افزون بر این، تارنمای مرکز مطالعات «الجزیره»، سی و یکم اردیبهشت در گزارشی تحلیلی به قلم «ابراهم العیسوی» نوشت: اوضاع اقتصادی مصر از زمان انقلاب بیست و پنجم ژانویه سال 2011 میلادی (بهمن 1389 خورشیدی) به طور کلی و از زمان کودتای نظامیان علیه «محمد مرسی» (تیرماه 1392 خورشیدی) به طور ویژه نابسامان شده است.

ابراهیم العیسوی بر این باور است که پافشاری قدرت حاکم در پیاده کردن سیاست های اقتصادی چهار دهه گذشته در وخامت اوضاع اقتصادی کشور، عقب ماندگی و وابستگی اقتصاد مصر به کشورهای خارجی تاثیر داشته و آن سیاست ها ناکارامدی خود را تاکنون نشان داده اند.

افزون بر این، روزنامه «العرب» چاپ لندن، سی ام اردیبهشت در گزارشی تحلیلی به قلم «محمد السمهوری» نوشت: اوضاع اقتصادی سختی که مصر با آن دست و پنجه نرم می کند از بزرگ ترین چالش های فرا روی رییس جمهوری آینده مصر است.

به نوشته روزنامه العرب، مصر از بحران مالی خفه کننده رنج می برد. کمبود بودجه عمومی دولت، حجم بالای بدهکاری داخلی و خارجی طی سه سال هر روز در حال افزایش بوده است. میزان کمبود بودجه به 14 درصد از تولید ناخالص ملی رسیده است.

دولت برای جبران کمبود بودجه ناچار به استقراض (وام) از بانک های داخلی است.

مصر طی سه سال گذشته بارها تلاش کرده است تا با صندوق بین الملی پول توافقنامه هایی را امضا کند و برنامه اصلاح امور مالی را در دستور کار قرار دهد، اما هربار در آخرین لحظات، دولت های مصر به خاطر ترس از افزایش تنش های سیاسی و اجتماعی از این اقدام چشم پوشی کردند.

اگرچه کشورهای عربی کنار خلیج فارس به مصر کمک مالی کرده اند، اما این کمک ها هم در رهایی این کشور از بحران اقتصادی نقش برجسته ای را بازی نکرده است. همچنین پیش بینی می شود که این کمک ها ادامه نیابد. مسوولان کشورهای عربی کنار خلیج فارس هم این مساله را بارها یادآور شده اند.

افزون بر این، روزنامه «صدی البلد» مصر، بیست و هشتم اردیبهشت در گزارشی به قلم «عادل عامر» نوشت: درمان بیماری های اقتصاد مصر را باید در داخل جستجو کرد و نه در خارج از این کشور.

وی افزود: متوقف شدن کمک های آمریکا به مصر در کوتاه مدت بر روی اقتصاد مصر اثر ناگواری برجای خواهد گذاشت اما این مساله در بلند مدت تاثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت.

عامر نوشت: در تاریخ نمونه های زیادی را سراغ داریم که از کمک های بین المللی استفاده کردند. این کمک ها به طور پایدار سودآور نبود و فقط سبب شد تا در کشوری که از این مزایا استفاده می شود، روحیه وابستگی به کشورهای خارجی تقویت شود.

از نگاه بسیاری از تحلیلگران، با توجه به شکاف در جامعه مصر و به حاشیه رانده شدن گروه اخوان المسلمین نمی توان امیدوار بود که دولت آینده این کشور بتواند بسیاری از طرح های خود را پیش ببرد و سرکوب گروه اخوان المسلمین در مصر افراط گرایی را شتاب خواهد بخشید و این عامل هم در مسیر حرکت دولت مصر سنگ اندازی خواهد کرد.

** بیکاری؛ بمب ساعتی مصر

از نظر بسیاری از ناظران، بحران بیکاری در میان جوانان مصر نیز یکی از چالش هایی است که رییس جمهوری آینده این کشور را آزار خواهد داد. همان طور که این عامل در سرنگونی حسنی مبارک هم نقش داشت.

به نوشته سی ام اردیبهشت روزنامه لس آنجلس تایمز، بیکاری و رکود اقتصادی از برجسته ترین عواملی بودند که باعث شدند تا مردم علیه «حسنی مبارک» آخرین فرعون مصر قیام کنند و اکنون آمار بیکاری در هم سنجی با دوره ی زمامداری حسنی مبارک 2 برابر شده است.

همچنین روزنامه العرب، نوشت: تازه ترین آمارها نشان می دهد که 4/13 درصد (سیزده و چهار دهم) از نیروی کار مصر بیکار هستند.

بازار کار مصر که شامل بخش های خصوصی و دولتی است در فراهم کردن فرصت شغلی برای جوانان ناتوان بوده است.

در این زمینه روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن، سی ام اردیبهشت نوشت: موضوع بیکاری جوانان در مصر به اندازه ای حساس است که می توان گفت که این مساله کلید موفقت یا شکست رییس جمهوری آینده این کشور است.

یکی از عواملی که خشم مردم را نسبت به حسنی مبارک برانگیخت بیکاری جوانان این کشور و ناامیدی آنان نسبت به آینده خود بود، اما آمار بیکاری به سبب مهاجرت سرمایه گذاران و کم شدن شمار جهانگردان پس از انقلاب مردم این کشور وخیم تر شده است.

در این ارتباط «محمود الشربینی» مدیر اجرایی شورای آموزشی صنایع مصر، سی و یکم اردیبهشت در گفت و گو با روزنامه «القدس العربی»، بیکاری را به منزله بمب ساعتی به شمار آورد که اگر رییس جمهوری آینده در حل این مشکل موفق نشود، بمب ساعتی بر روی همه منفجر و انقلاب دیگری شعله ور خواهد شد.

به نوشته سی ام اردیبهشت روزنامه العرب، یک چهارم مردم مصر(26.3 درصد) زیر خط فقر زندگی می کنند و یک چهارم از جمعیت این کشور هم وضعیتی مشابه همین گروه ها دارند. این به مفهوم آن است که تقریبا بیش از نصف مردم مصر را می توان فقیر به شمار آورد و برچیده شدن فقر هم یکی از چالش های رییس جمهوری آینده مصر خواهد بود.

** بحران سوخت در مصر

بحران سوخت در مصر یکی دیگر از مشکلات بنیادی این کشور است. بسیاری از شرکت های گازی و نفتی جهان از مبادلات تجاری با مصر گله مند هستند. به نوشته تارنمای مرکز مطالعات الجزیره قطر، دولت مصر سی و یکم فروردین امسال بهای مصرف گاز خانگی را افزایش داد.

به گفته «مدحت یوسف» معاون پیشین اداره کل نفت مصر، این تصمیم خلاف عدالت اجتماعی است. این افزایش بها به مفهوم آن است که شهروندان مصری بهای بیشتری نسبت به سرمایه گذاران در بخش های صنعتی می پردازند. چون بهای یک میلیون واحد کالری گاز (حدود 37.6 متر مکعب) بین 6 تا 9 دلار برای مصرف خانگی است، در حالی که صنایع بزرگ پرمصرف، بهایی حدود 3 تا 6 دلار برای این مقدار می پردازند و کالاهای خود را با قیمت های جهانی صادر می کنند.

بنا بر این گزارش، بهای گاز برای قشر متوسط جامعه مصر 2 برابر و برای ثروتمندان 3 برابر شده است.

** چالش های مرزی

با توجه به اینکه پس از برکناری مرسی رابطه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و دولت مصر وارد مرحله ای از تنش شده و از سوی دیگر در کشورهای همسایه مصر جنگ داخلی و ناآرامی وجود دارد، پیش بینی می شود این عوامل هم دولت آینده مصر را تهدید کند.

در این پیوند تارنمای «البوابه نیوز» مصر، یکم خرداد در گزارشی به قلم «امل مهدی» نوشت: دولت آینده مصر نه فقط در سطح داخلی با مسائلی مانند کمبود بودجه، بیکاری و فقر روبرو می شود، بلکه این دولت در عرصه خارجی هم با چالش هایی روبرو خواهد شد.

از نگاه امل مهدی، اختلاف با گروه حماس در غزه یکی از مسائلی است که به طور مستقیم امنیت ملی مصر را با تهدید روبرو خواهد کرد.

با آن که نیروهای مسلح مصر اعلام کرده اند که بیش از 90 درصد تونل هایی را که سلاح و سوخت از آنجا قاچاق می شد، ویران کرده اند، اما منابع حماس اعلام کرده اند بیشتر تونل های اصلی ویران نشده اند.

به نوشته تارنمای «البوابه نیوز»، مرزهای مشترک مصر و لیبی نیز ملتهب است و اگر اقدامی در این زمینه صورت نگیرد، دیر یا زود رییس جمهوری آینده مصر را با مشکل روبرو خواهد کرد.

همچنین لیبی هم اکنون پس از افغانستان به مرکز امن تازه ای برای گروه های وابسته به القاعده تبدیل شده است و این گروه ها بسیاری از عملیات دهشت افکنانه را از این کشور آغاز می کنند.

البوابه نیوز افزود: مرزهای سودان هم به حیاط خلوت گروه ها و افراد مخالف نظام مصر تبدیل شده و کسانی که از دست نیروهای دادگاه فرار می کنند، در آنجا پناه می گیرند و همچنین در این منطقه سلاح هایی به داخل مصر قاچاق می شود.

از نگاه کارشناس مسائل سودان، «عمر البشیر» رییس جمهوری سودان هم گرایش اخوانی دارد و مخالف نقشه راه مصر پس از برکناری مرسی است؛ به طوری که وی با اتیوپی یک توافق نامه مشترک دفاعی امضا کرده و خواهان این است که اتیوپی برای کاهش سهم مصر از آب رود نیل وارد عمل شود.

در پایان باید گفت که مساله تحقق ثبات اقتصادی در همه عرصه ها و پرداختن به مشکلاتی مانند فقر و بیکاری از مهمترین چالش های رییس جمهوری آینده مصر خواهد بود و فقط از راه انسجام طیف های گوناگون جامعه مصر می توان برای رهایی این کشور از کوران بحران ها اقدام کرد.

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  
کلیدواژه ها: بحران های مصر - «عبدالعزیز سالمان» دبیر کل کمیته عالی انتخابات ریاست جمهوری مصر


اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  پزشکیان: هر حرکتی در مورد قیمت بنزین باید با متقاعد کردن مردم باشد
  سهم 70درصدی حمل و نقل عمومی هند در جابجایی مسافر و کالا
  گزارش عملکرد واقعی دولت روحانی/ فیلم
  منحنی رشد اقتصادی ایران از سال 91 تا /سال‌های ۹۵ و ۹۶ نرخ تورم به ۹.۰ و ۹.۶ درصد رسید.
  در سال 1395 رشد اقتصادی بیش از 11 درصد و بدون نفت به حدود 8 درصد و تورم به 6. 8 رسید که این نرخ تورم بعد از انقلاب بی سابقه بود.
  سهم 70درصدی حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  سرفصل های برنامه های پیشنهادی حوزه صنعت، معدن و تجارت به دکتر پزشکیان
  پزشکیان و احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت
  فرصت سوزی هزاران میلیارد دلاری نتیجه تاخیر در رفع تحریم ها و تولیدحداکثری نفت
  یک جهان فرصت سوزی جلیلی! / حداقل ۳۱ میلیارد دلار ضرر جلیلی به ایرانیان تا سال ۹۲ در ماجرای کرسنت/ احمدی نژاد به دنبال حل مشکل و اجرای کرسنت بود، اما جلیلی نگذاشت
  برنامه مسعود پزشکیان برای رفع ناترازی انرژی چیست؟
  رئوس برنامه های حوزه انرژی پیشنهادی به دکترپزشکیان
  فرصت سوزی هزاران میلیارد دلاری تاخیر در رفع تحریم ها وتولیدحداکثری نفت
  اظهارات مهم زنگنه، وزیر نفت روحانی: وقتی دولت را تحویل دادیم، نزدیک یک و نیم میلیون بشکه نفت، مجموع صادرات ما بود / جلیلی می گوید من رهنمود دادم چگونه نفت صادر کنند؛ ما انقدر بی عقل بودیم که از حرفای شما تبعیت کنیم؟
  پاسخ تند زنگنه به جلیلی و زاکانی: هرجای خلوتی پیدا می کنند درباره کرسنت حرف می زنند! حریفت منم!/ چرا از منظره فرار می کنید؟
  سعید جلیلی چگونه مردم ایران را در فقر و تحریم نگه داشت؟ (فیلم)
  نقدی بر طرح تولید بنزین از متانول
  عامل افزایش صادرات نفت ایران؛ جو بایدن یا سعید جلیلی!؟
  پروژه راه آهن بصره شلمچه؛ کمک به تقویت گردشگری ایران و عراق
  حذف محترمانه ایران از میدان آرش
  در ترکیه ۲۱۰ میلیون مسافر و در ایران ۲۵.۶ میلیون با هواپیما جابجا می شوند/ توسعه سفرهای هوایی منجر به جلوگیری ازکشته شدن مردم در جاده ها میشود
  میدان گازی چالوس دهمین مخزن بزرگ گاز در جهان است/ ذخایر میدان چقدر است
  آیا میدان گازی چالوس به روس‌ها واگذار شده است؟
  مصلحت‌سنجی منفعلانه و از کف رفتن «میدان آرش»
  ببینید/مصاحبه ۴ سال پیش صالحی درمورد دروغ فتوشاپی که امروز علم الهدی تکرار کرد/فیلم
  اگر من هم جای ترامپ بودم از برجام خارج می شدم/ منتقدین توافق هسته ای حتی برجام را هم درست نخوانده اند
  سخنان نفتی ظریف که گفت بایدن پیچ را شل کرده، درست است /آمریکا به دلیل اتفاقات داخلی خود، اجازه داد کشور‌ها نفت بیشتری صادر کنند / از وقتی هم به انتخابات امریکا نزدیک شدیم، واشنگتن بخاطر قیمت بنزین، اجازه صادرات نفت بیشتر توسط ایران را می‌دهد / افزایش فروش نفت در این دولت به همین خاطر بود
  ۲۰۰ میلیون سال طول کشید تا زمین اکسیژن‌دار شود
  یک کارشناس: گاز ایران صادر نمی‌شود؛ مهاجرت می‌کند
  دکتر پزشکیان: کسی را تازه استخدام می کنند و رئیس متخصصانی می کنند که بیست سال در آن کار تخصص و تجربه دارند/ویدئو
  منافع ملی ایران در صادرات حداکثری نفت
  روش جایگزینی نیمی از گاز خانگی با برق بدون سرمایه گذاری
  روزی هزار میلیارد تومان سرمایه ایرانیان به جیب چینی ها می رود
  به دلایل زیر بلعکس سخنان اقای جلیلی باید با تمام توان نفت صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  9 منبع انرژی که جای نفت را می گیرند
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد
  ۱۵ ماه فرصت نهایی غرب برای یک توافق هسته ای جدید با ایران
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار