درباره ما   |  پیوندها   |  RSS  
  صفحه اول    نفت    گاز     پتروشیمی     پالایش و پخش    بورس و بازار سرمایه     بین الملل     اقتصاد انرژی   دوشنبه، 21 خرداد 1403 - 13:37   
 
 
   اخبار رسانه ها  
  هشدارهای جدی مسعود پزشکیان دست از این راه های غلط بکشیم/فیلم
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان: صدای مردم را بشنوید/فیلم
  چرا پزشکیان به صندلیِ ریاست‌جمهوری خیلی نزدیک است؟ در چه شرایطی انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؟ و در چه صورت، در همان دور اول «پزشکیان» کار را تمام می‌کند؟
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود/فیلم
  تصاویر:حمله رژیم وحشی و شیطان صفت و درنده خوی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه
  ببینید / ۶ سکانس از این ۶ نفر
  برای اصلاح طلبان شانسی نیست مگر اینکه حرکت قابل توجهی در آرا خاکستری رخ دهد / اگر انتخابات به مشارکت 25 میلیون نفر برسد، شانس پیروزی پزشکیان وجود دارد / قاعدتاً دوقطبی بین پزشکیان و قالیباف شکل می گیرد
  پاسخ صریح دکتر پزشکیان به تهمت های مدعیان اصول و اخلاق!/فیلم
  فیلم میزگرد بسیار مهم و آموزنده جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تفاوت حکومت با ولایت/ جایگاه رای اکثریت، تاثیر مشارکت بالا با پائین در مشروعیت حکومت
  فیلم میزگرد ماندگار جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ تاثیر مشارکت پائین در انتخابات در مشروعیت حکومت
  رضایی:انتخابات اساس جمهوری اسلامی است
  اختصاص پساب فاضلاب ماهشهر به پتروشیمی بندر امام
  مشکل بی پایان سرریز فاضلاب در خیابان‌های بندر ماهشهر/ قطع امید مردم از آبفا و فرمانداری بندر ماهشهر
  روزنامه اعتماد: تفاوت فاحش بین جهانگیری و قالیباف / هر جنگ اقتصادی باید دوره‌ای داشته باشد / صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  ویدیو / قمار تزار جواب داد؟
  آخوندی: دولت در ایران یگانه است؛ رهبری در رأس، رئیس‌جمهور به‌عنوان مجری قانون اساسی با همکاری دو قوه‌ی دیگر، دولت ملی ایران را شکل می‌دهند
  دکتر علی ربیعی: باید از محیط زیست امنیت‌زدایی شود
  آمار عناوین مجرمانه در ایران: ۳۰۰۰ ؛ در دنیا: ۶۰ تا ۹۰
  مقایسه اختیارات رهبر ایران با دیگر کشورها
  واکنش تند وحید حقانیان به خبرگزاری حامی قالیباف: ترس‌شان شکست کاندیدای مدنظرشان است / اینها از بودجه نظامی کشور ارتزاق می‌کنند
  عباس آخوندی: نگران ایرانم؛ فرقه‌ای از سر جهل و عناد، چهارطرف این سرزمین را بسته‌اند و آن را تبدیل به قلعه‌ای محصور کرده اند / حصر هیچ‌گاه سرنوشت و ویژگی ملت ایران نبوده / بیهوده نیست که شاهد سیل مهاجرت ایرانیان از پیر و جوان هستیم / می‌آیم تا در مسیر استقرار صلح و رفع تحریم‌ها، سیاست کشور را با قوت هر چه بیشتر به‌پیش ببرم
  سفیر آمریکا در شورای حکام: ایران با درخواست‌های فرابرجامی مانع جمع‌بندی گفتگو‌های وین و از سرگیری اجرای برجام شد / در سال ۲۰۲۲ توافق‌های قابل قبولی روی میز گذاشته شد؛ در هر نوبت، تهران با خواسته‌های غیرقابل قبول و خارج از برجام پاسخ داد / ایران توافقی را که امکان انعقاد آن وجود داشت نپذیرفت
  ببینید: دو قطبی اتمی! / لاریجانی - جلیلی؛ از مذاکرات تا انتخابات
  لطفا فکری به حال وقاحت بی‌حد و مرز روسیه و چین بکنید
  این آزمایش خون جدید می‌تواند بازگشت سرطان سینه را از سه سال زودتر پیش‌بینی کند
  ویدیو / اونجلیست‌ها چگونه از یاجوج و ماجوج و ماجرای ایران استفاده می‌کنند؟
  تفاوت سیدمحمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی به نظر رهبر انقلاب؛ رئیس‌جمهور با چریک فرق دارد!
  اتاق‌های سه‌گانه از مصوبه مجلس برای تعطیلی روز شنبه حمایت کردند
ادامه اخبار رسانه ها
 
 

انتخابات ریاست جمهوری

- اندازه متن: + -  کد خبر: 53234صفحه نخست » ویژهشنبه، 25 فروردین 1403 - 08:45
فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفتطی 4 سال آینده تولید قطر از پارس جنوبی دو برابر ایران خواهد شد. باید سبد تأمین انرژی کشور متنوع شود و ترکیب انرژی خورشیدی و نیروگاه‌های تلمبه‌ذخیره‌ای یک الگوی مناسب برای کشور ما خواهد بود.مصرف حداکثری گاز در بخش غیرمولد یک چالش اساسی برای نظام اقتصادی کشور است.
  

پیام نفت:

اهمیت میدان گازی پارس جنوبی در تأمین امنیت انرژی کشور، ضرورت اجرایی شدن هرچه سریعتر فشارافزایی در پارس جنوبی و آغاز افت فشار در این میدان و تند شدن شیب آن در سالهای پیش‌رو، از موارد مطرح شده در این میزگرد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، افت فشار طبیعی گاز در پارس جنوبی مشهود است و در سال‌های پیش‌ِرو، برآورد شده است که سالانه اندازه تولید یک فاز، از تولیدات پارس جنوبی در سمت ایران به‌خاطر افت فشار، کاسته خواهد شد، پس اگر امروز به فکر طرح‌های توسعه‌ای در میدان مشترک پارس جنوبی یا به‌عبارتی فاز دوم توسعه این میدان با اجرای طرح‌های فشارافزایی نباشیم، منبع 70درصد تأمین گاز کشور را با چالش جدی افت تولید مواجه خواهیم کرد.

بیستم اسفندماه 1402 بود که با حضور وزیر نفت، قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی پارس جنوبی بین شرکت ملی نفت ایران و 4 شرکت ایرانی اویک، پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و مپنا به امضا رسید.

در میزگردی با حضور "حسین میرافضلی" و "سهیل رشیدی اقدم"، کارشناسان باسابقه انرژی در خصوص اهمیت میدان گازی پارس جنوبی و الزامات طرح فشارافزایی این میدان مهم در تأمین امنیت انرژی کشور، به‌گفت‌وگو پرداختیم.

* وضعیت برداشت گاز از پارس جنوبی از اولویت‌های اول کشور است

در ابتدای این میزگرد، حسین میرافضلی، کارشناس انرژی با اشاره به اهمیت میدان گازی پارس جنوبی اظهار داشت: 70درصد گاز مصرفی کشور و بخش عمده‌ای از میعانات گازی از میدان گازی پارس جنوبی تأمین می‌شود؛ حدود 12 درصد گاز جهان در این میدان بوده و منابع نفتی قابل توجهی هم در لایه نفتی این میدان مشترک است که قطر با سرعت درحال برداشت این منابع نفتی است.

وی افزود: میدان گازی پارس جنوبی، از حیث جهانی دارای  اهمیت است و برای ایران و قطر نیز اهمیت حیاتی دارد، از اینرو بررسی وضعیت برداشت از این میدان و توسعه به‌موقع آن بسیار مهم و از اولویت های اول کشور است.

* 40درصد تأمین بنزین کشور نیز به پارس جنوبی وابسته است

همچنین سهیل رشیدی اقدم، کارشناس انرژی در شروع این میزگرد در خصوص نقش مهم میدان گازی پارس جنوبی گفت: 70درصد تأمین گاز کشور و 40 درصد تأمین بنزین کشور وابسته به پارس جنوبی است، هزینه فرآورش میعانات تولیدی از پارس جنوبی برای تولید فرآورده‌های نفتی از هزینه‌های فرآورش نفت‌خام بسیار پایین‌تر است که این مسئله نیز به اولویت تولید پارس جنوبی می افزاید.

میدان گازی پارس جنوبی ,

* وابستگی 54درصد بودجه عمومی دولت به پارس جنوبی

وی ادامه داد: 54درصد بودجه عمومی دولت از پارس حنوبی تأمین می‌شود؛ این رقم انقدر چشم‌گیر است که قابل چشم‌پوشی نیست و باید تمام تلاشمان را بگذاریم تا به‌بالاترین میزان تولید از این میدان برسیم.

رشیدی با بیان اینکه "مشکلاتی همواره در راه توسعه میدان گازی پارس جنوبی وجود داشته"، گفت: با وجود آنکه همه می‌دانیم باید به پارس جنوبی به‌عنوان اولویت اول کشور نگاه شود، بعضی اوقات نبود تجهیزات و قطعات، نبود بودجه و مشکلات تأمین ارز و ... موجب شده سرعت توسعه پارس جنوبی در ایران کندتر باشد.

وی افزود: حدود 10 سال در توسعه پارس جنوبی از قطر‌ی‌ها عقب هستیم، با این وجود با تلاش‌هایی که صورت گرفته هم‌اکنون برداشت روزانه گاز در سمت ایران از رقیب قطری بیشتر است.

این کارشناس انرژی با بیان اینکه "وضعیت ناترازی گاز سال به سال روبه تشدید است"، گفت: زمستان 1402 زمستان سردی همچون سالهای قبل نداشتیم وگرنه تشدید ناترازی گاز در زمستانی که گذشت، بیشتر نمود پیدا می‌کرد.

* افت فشار در پارس جنوبی آغاز شده

در ادامه این میزگرد، حسین میرافضلی، کارشناس انرژی با تأکید بر ضرورت توجه به مسئله فشارافزایی پارس جنوبی گفت: تولید فعلی از میدان گازی پارس جنوبی که می‌گویند از میزان تولید روزانه قطر پیشی گرفته، با مسئله افت فشار مواجه است و اینطور نیست که افت فشار در پارس جنوبی آغاز نشده باشد.

وی افزود: برخی با خیال راحت می‌گویند که افت فشار 3 یا 4 سال دیگر سراغ میدان پارس جنوبی می‌آید، درحالی که این میدان گازی هم‌اکنون نیز درحال افت فشار است و این فرآیند افت فشار در پارس جنوبی آغاز شده است.

میرافضلی با بیان اینکه "فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت"، گفت: اینکه در روزهای پایانی سال گذشته قرارداد فشارافزایی امضا شد، اتفاق خوبی بود اما بسیار دیر این اتفاق افتاد؛ باید سالها پیش به این سمت حرکت می‌کردیم و اکنون نیز همه چیز روی کاغذ است و بسیاری از جزئیات این اقدام بزرگی که قرار است صورت بگیرد، شفاف نیست و ابهام دارد.

میدان گازی پارس جنوبی ,

* نگاه غلط به سهم ایران از پارس جنوبی/ قطر چشم‌انداز تولید روزانه 2 میلیارد مترمکعبی گاز دارد 

وی ادامه داد: در میادین مشترک، اینکه گفته شود چقدر از میدان در خاک یا آبهای ایران است و چقدر در کشور رقیب، درست نیست، بلکه هرکشوری هرچه‌قدر برداشت کند، حق همان کشور است و کسی نمی‌تواند در مخزن مشترک، سهم تعیین کند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: قطر سالها زودتر از ایران برداشت از مخزن مشترک پارس جنوبی را آغاز کرده و اگرچه الان عنوان می‌شود روزانه 650 میلیون مترمکعب برداشت گاز دارد، اما طرح‌های توسعه‌ای تعریف کرده که برداشت خود را به 2 میلیارد مترمکعب برساند و نباید خودمان را گول بزنیم که امروز ما 700 میلیون مترمکعب برداشت می‌کنیم و قطر 650 میلیون مترمکعب، پس ما جلوتریم، بلکه 4 سال دیگر قطر برداشت خود را به بیش از 1.5 میلیارد مترمکعب در روز می‌رساند.

* شیب افت فشار در پارس جنوبی تند شده/ همین الان هم برای آغاز فشارافزایی دیر شده

در ادامه میزگرد، سهیل رشیدی اقدم، کارشناس انرژی نیز با تأیید آغاز افت فشار گاز در میدان گازی پارس جنوبی گفت: بحث سنجش‌های جریانی در پارس جنوبی داریم و اگر امروز افت فشار پارس جنوبی با حفر چند چاه قابل جبران است، 4 یا 5 سال دیگر، این افت فشار فاجعه بار خواهد بود.

وی افزود: شیب افت فشار در پارس جنوبی تند شده و در سالهای بعد نتایج این افت فشار در میزان تولید خود را نشان خواهد داد؛ پارس جنوبی در حال نزدیک شدن به نقطه شبنم است و اگر فشارافزایی روی این میدان صورت نگیرد، با بحران‌های جدی روبه‌رو خواهیم بود.

رشیدی با بیان اینکه "در آغاز طرح فشارافزایی پارس جنوبی با تأخیر زیاد مواجه‌ایم"، گفت: این یک طرح اولویت‌دار است و امیدوارم حالا که قرارداد آن امضایی شده، هرچه زودتر فرآیند اجرایی طرح فشارافزایی پارس جنوبی آغاز شود، چرا که همین الان هم برای آغاز این کار دیر است و بیش از این نباید زمان را از دست بدهیم.

میدان گازی پارس جنوبی ,

* هدفگذاری قطر برای تبدیل شدن به صادرکننده اول LNG‌ جهان با گاز پارس جنوبی

وی ادامه داد: قطر ویژگی خوبی که دارد تحریم نیست و با قراردادی که با چینی‌ها منعقد کرده، تولید گاز طبیعی مایع شده خود را از 77 میلیون تن در سال به 130 میلیون تن خواهد رساند و در این زمینه تضمین خرید دارند، یعنی هر چه بتوانند گاز بیشتری از پارس جنوبی برداشت کنند،‌ آن را به LNG‌ تبدیل و صادر می‌کنند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: قطر با طرح‌هایی که در پارس جنوبی تعریف کرده، هدفگذاری تبدیل شدن به تولیدکننده و صادرکننده اول دنیا در LNG را در برنامه دارد، رقابت با قطر برای برداشت از این مخزن مشترک برای ما بسیار سخت خواهد شد.

* لزوم دستیابی به تکنولوژی حفاری  انحرافی

در ادامه این میزگرد، حسین میرافضلی، کارشناس انرژی با اشاره به نقش تکنولوژی در توسعه پارس جنوبی گفت: ما عموما در حفاری چاه‌های نفتی و گازی از حفاری عمودی استفاده می‌کنیم و تعداد خیلی کمی حفاری افقی در طی سالهای اخیر داشته‌ایم؛ درحالی که ما باید در مخزن حرکت کنیم و با حفاری افقی می‌توانیم سطح تماس‌مان را با نفت و گاز افزایش دهیم.

وی افزود: ما به تکنولوژی حفاری انحرافی دسترسی نداریم، و اگر تاکنون حفاری انحرافی در کشور انجام شده، در حد چند 100 متر محدود بوده است و قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته در این امر نیست؛ حفاری انحرافی هم به تکنولوژی نیاز دارد و هم دانش اجرا می‌خواهد.

میرافضلی با اشاره به مهاجرت برخی نیروهای متخصص و باتجربه صنعت نفت و گاز ایران در طی سالهای گذشته، گفت: در موضوع حفاری‌های انحرافی، بحث تجربه بسیار حائز اهمیت است.

* نمی‌توان در تأمین مالی فشارافزایی تنها روی صندوق توسعه ملی حساب کرد

وی ادامه داد: در موضوع فشارافزایی پارس جنوبی، از یک طرف بحث تکنولوژی و دانش فنی در کنار تجربه اهمیت دارد و از طرف دیگر، در بحث تأمین مالی، نمی‌توان به تنهایی روی صندوق توسعه ملی حساب کرد.

در ادامه این میزگرد، سهیل رشیدی اقدم، کارشناس انرژی نیز بر اهمیت موضوع تجربه در اجرایی شدن بهینه بحث فشارافزایی تأکید کرد و گفت: در بحث توسعه حداکثری پارس جنوبی و پروژه مهم فشارافزایی باید از تمامی امکانات و ظرفیت‌ها استفاده کنیم؛ تکنولوژی که تاکنون برای حفاری‌های افقی استفاده کرده‌ایم تکنولوژی قدیمی با عدم قطعیت بالا است.

وی افزود: چاه‌هایی که در ایران به صورت افقی حفاری می‌شوند با تکنولوژی قدیمی نهایتا تا 600 یا 800 متر پیش می‌روند، اما چاه‌هایی در جهان تا چندین کیلومتر افقی حفاری می‌شوند، چرا که هرچه قدر بیشتر افقی حرکت کنند، سطح تماس با مخزن بیشتر و تولید هم بیشتر خواهد بود؛ از تکنولوژی RSS به عنوان تکنولوژی روز استفاده می‌شود که در این زمینه یک قراردادی بین پژوهش و فناری شرکت ملی نفت و یک شرکت دانش‌بنیان داخلی به امضا رسیده که این تکنولوژی را بومی‌سازی کنند که امیدواریم هرچه سریعتر این مهم عملیاتی شود.

رشیدی با بیان اینکه "با دستیابی به تکنولوژی RSS دست ما برای تولید بیشتر باز خواهد بود"، گفت: هرچه ما بتوانیم تعداد چاه‌ها را افزایش دهیم و طول چاه‌های افقی را بیشتر کنیم، مطمئنا تولیدمان نیز بالاتر خواهد رفت.

میدان گازی پارس جنوبی ,

* صرفا افزایش تعداد چاه‌ها پاسخگوی نیاز پارس جنوبی نیست

وی ادامه داد: اگر فشارافزایی صورت نگیرد، فقط صرفا افزایش تعداد چاه‌ها پاسخگوی نیاز پارس جنوبی نیست بلکه باید هرچه سریعتر فشارافزایی را اجرایی کنیم و به صورت همزمان با افزای تعداد چاه‌ها، فشارافزایی هم صورت بگیرد تا توأمان تولید از پارس جنوبی افزایش یابد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که شیب جریانی در پارس جنوبی به سمت قطر است و بازگرداندن شیب تولید به سمت خودمان کار بسیار سختی خواهد بود؛ پاسخگویی به این سوالات که تا چند سال دیگر پارس جنوبی گاز خواهد داشت؟ و تولید در پارس جنوبی تا چند سال دیگر صرفه اقتصادی دارد؟ اولا اهمیت اجرای سریعتر بحث فشارافزایی را می‌رساند و دوما این نکته را به ما یادآوری می‌کند که ضروری است در کنار توسعه و فشارافزایی پارس جنوبی، به فکر میادین دیگر برای توسعه باشیم، از جمله می‌توان به میدان گازی کیش اشاره کرد.

* کمبود گاز به عدم‌النفع 5 میلیارد دلاری مصرف گازوئیل منجر شده

رشیدی با بیان اینکه همزمان با توجه به توسعه میادین مشترک، از جمله اجرای دقیق و بدون وقفه طرح فشارافزایی پارس جنوبی، می‌بایست به کاهش هدررفت گاز در بخش مصرف هم ورود کرد، گفت: در بخش‌های مختلف از جمله انتقال گاز، مصارف خانگی، صنایع، پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها و فلرینگ هدررفت قابل‌توجهی داریم که ضمن ارتقای راندمان تولید در بخش‌های مولد از جمله صنایع، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و واحدهای پتروشیمی، پیاده‌سازی اصول مدیریت مصرف در بخش خانگی و اداری، در مسئله فلرینگ و به‌صفر رساندن گازسوزی در مشعل‌های نفتی و گازی، باید اقدامات جدی صورت گیرد.

وی ادامه داد: افت تولید در میادین گازی از جمله پارس جنوبی، عدم توسعه کافی و عقب‌ماندگی در بخش بالادستی گاز در کنار مصارف غیربهینه، ناترازی گاز را به‌وجود آورده که بخش قابل توجهی از نیاز به گاز در فصل سرما، با سوخت مایع از جمله گازوئیل پوشش داده می‌شود که جایگزینی گازوئیل پرارزش از نظر اقتصادی، عدم‌النفع 4 تا 5 میلیارد دلاری در سال به‌دنبال دارد.

این کارشناس انرژی تصریح کرد: در کنار زیان اقتصادی مصرف گازوئیل به جای گاز، زیان زیست محیطی این جایگزینی نیز در نتیجه ناترازی روبه افزایش گاز، موضوع مهمی است که باید مدنظر تصمیم‌گیران قرار گیرد.

* هیچ کشور گازخیزی مثل ایران مصرف غیربهینه گاز ندارد

رشیدی با بیان اینکه "هیچ کشور گازخیزی چون ایران مصرف غیربهینه گاز ندارد"، گفت: به‌عنوان مثال در کشور روسیه به عنوان اولین دارنده ذخایر گازی جهان، استفاده از سیستم گرمایش مرکزی در ساختمان‌ها به‌عنوان راهکاری برای مصارف بهینه‌تر گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: گازرسانی حداکثری در ایران حتی به نقاط صعب‌العبور صورت گرفته، گازرسانی کار بسیار خوبی است اما برای زمانی که به گاز بی‌نهایت دسترسی داشته باشیم، وقتی می‌توانستیم بسیار کمتر از هزینه‌هایی که برای گازرسانی به نقاط صعب‌العبور و حتی نقاطی که پتانسیل تأمین انرژی از منابع دیگر را داشتند، با انرژی‌های دیگری تأمین انرژی برای این نقاط انجام می‌دادیم، امروز شرایط بهتری در تأمین انرژی کشور داشتیم.

میدان گازی پارس جنوبی ,

* باید سبد تأمین انرژی کشور متنوع شود

در ادامه این میزگرد، حسین میرافضلی، کارشناس انرژی با تأکید بر ضرورت توجه به اصلاح الگوی مصرف گاز در کشور در کنار اقدامات مهمی چون افزایش سطح تولید و فشارافزایی پارس جنوبی گفت: در امارات و عربستان نیروگاه‌هایی با راندمان 85درصدی در حال تولید همزمان برق و آب شیرین هستند، درحالی که متوسط راندمان نیروگاه‌های ما حدود 35درصد است.

وی افزود: باید به هر طریقی مصرف گاز بخش خانگی را کاهش دهیم، چرا که مصرف حداکثری گاز در بخش غیرمولد یک چالش اساسی برای نظام اقتصادی کشور است.

میرافضلی وابستگی 75درصدی به گاز را معضلی اساسی برای کشور دانست و گفت: باید سبد تأمین انرژی کشور متنوع شود و ترکیب انرژی خورشیدی و نیروگاه‌های تلمبه‌ذخیره‌ای یک الگوی مناسب برای کشور ما خواهد بود.

در ادامه این میزگرد، سهیل رشیدی اقدم، کارشناس انرژی نیز با تأکید بر متنوع سازی سبد تأمین انرژی کشور و کاهش وابستگی به گاز گفت: نباید نقش انرژی‌های تجدیدپذیر را فراموش کنیم، در این زمینه با عقب‌ماندگی تاریخی مواجه‌ایم که باید با افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سالهای پیش‌رو، این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.

* نقش گاز همچنان در تأمین انرژی ایران و جهان، نقش بسیار پررنگی خواهد بود

وی افزود: با این حال، نقش گاز همچنان در تأمین انرژی ایران و جهان، نقش بسیار پررنگی خواهد بود، ما هم نیاز به اصلاح روند مصرف گاز در کشور داریم، هم باید در بخش تولید عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم؛ با توسعه همزمان میادین گازی با اولویت دادن به میادین مشترک، به‌خصوص در میدان مهم و استراتژیک پارس جنوبی، هرچه سریعتر طرح فشارافزایی را اجرایی کنیم چرا که وابستگی 75درصدی تأمین انرژی کشور به گاز و وابستگی 70درصدی تأمین گاز کشور به پارس جنوبی، یک واقعیت انکار ناپذیر بوده که نقش مهم این میدان و اهمیت فشارافزایی آن را نشان می‌دهد.

رشیدی با تأکید بر اینکه ناترازی گاز قابل مدیریت و رفع است، گفت: افزایش سهم ذخیره‌سازی گاز، ورود همه‌جانبه و با عزم ملی به بحث بهینه سازی مصرف گاز و توسعه همزمان بخش بالادستی گاز با تکنولوژی‌های جدید، راهکار رفع ناترازی گاز است.

 

  این اشتباه محاسباتی گاز ایران را تلف کرد + فیلم
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
   
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   بازخوانی خبرها و تحلیل ها  
  اشتباه رساندن همزمان برق و گاز به خانه های ایران /آلودگی و هزینه بیشتر برای مردم/ ایران تنها کشور با این سیستم!
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  وعده تامین کسری برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر عملی نشد
  چرا کشورها به تورم مزمن دچار می‌شوند؟
  کاهش هزینه‌های واردات با تعطیلی شنبه‌ها/ خطر حذف ایران از بازارهای جهانی جدی است
  مصرف برق شیب صعودی گرفت/ عبور اوج بار از مرز ۶۱ هزار مگاوات
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  بهر طریق ممکن فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  تصمیم وزیر به قطع گاز پتروشیمی لردگان اشتباه بود
  حرکت انگلستان به سوی سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری‌پایه بزرگ‌مقیاس
  چشم‌انداز مصر برای تولید هیدروژن سبز
  جایگزین کردن برق به جای گاز در منازل
  باتری ها چگونه جایگزین گاز در تولید برق شدند؟
  تجدیدپذیر‌ها جایگزین گاز می‌شوند
  دولت برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامه دارد
  مجوز صادرات برق نیروگاه‌های خورشیدی جدیدالاحداث صادر شد
  فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش می‌یابد
  ۳۰ درصد خطوط لوله انتقال گاز قدیمی هستند
  سهم ۸۱ درصدی انرژی‌های خورشیدی از تولید برق جدید آمریکا
  محققان سوئدی باتری ارزان برای کشورهای کم درآمد تولید کردند
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تهران تنها کلان شهر جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  ویدیو / جنگ بزرگ هسته‌ای نزدیک است؟
  صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت با افزایش راندمان
  منافع ملی قربانی کلاس های کم بازده تولید برق شده است
  راندمان ۱۷۸ توربین گازی کشور می‌تواند ارتقا یابد
  نیروگاه های با راندمان پایین را از شبکه خارج می کنیم
  آمادگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تولید آمونیاک سبز
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  خروج نیروگاه‌های با راندمان پایین از چرخه تولید برق کشو
  اقدام تحسین برانگیز و قابل ستایش وزارت نفت در قطع گاز نیروگاه های راندمان پائین
  ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معاون وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت تسویه شد / معادل بدهی او کالا دریافت شده
  صدور مجوز ۲۹ پروژه در عراق برای کاهش وابستگی به گاز ایران
  فقط ۸ سال تا تغییر چهره انرژی جهان باقی مانده است
  تلف شدن ۶۶ درصد سوخت کشور با راندمان ۳۴ درصدی نیروگاه‌ها
  راندمان 58درصدی نیروگاه های سیکل ترکیبی فولاد مبارکه
  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان ۳ برابری دارد
  گلخانه‌ها سهم زیادی در هدر رفت انرژی دارند
  ضرورتها و مزیتهای احداث خط آهن ورزقان ارمنستان تا بندر پوتی گرجستان
  پاداش شرکت ملی گاز برای مشترکان کم مصرف
  توسعه همکاری‌های پکن-پاریس در حوزه انرژی: جایگاه بازار ایران در این میان چیست؟
  هلدینگ خلیج فارس رقیب شرکت‌های کوچک نشود
  رشوه خواری آشکار در برق رسانی و اتصال به شبکه/ دکتر محرابیان فکری اساسی کنند و سیستم و سامانه ها را جایگزین افراد نمایند/ هر جا رانت و امضا و اختیار تصمیم اجرایی باشد امکان فساد بیشتر است.
  احداث شهرک‌های انرژی خورشیدی در گیلان
  کانادا، چگونه مصرف انرژی را در فصول سرما، مدیریت می‌کند؟
  در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت
  تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  توانیر: ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور
  توانیر: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© پیام نفت (استفاده از مطالب پیام نفت با ذکر منبع، منعی ندارد)
payamenaft@gmail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار